Undviker du att bada när du har mens?

Publicerat: | | Tips & råd |

bada när du har mens

Det behöver du inte göra!

Om menskoppen är placerad rätt så bildas ett vakuum som gör att den inte läcker. Detta innebär att du kan bada och utföra andra aktiviteter även fast du har mens utan att behöva oroa dig för läckage!

Det finns flera anledningar till att menskopp är bättre än tampong. Till exempel så luddar inte menskoppen eftersom den är gjord av säker silikon och det är bättre om man har känsliga slemhinnor eller bakteriell obalans i underlivet.

Evelina menskopp påverkar inte heller pH-värdet i underlivet och innehåller inga allergiframkallande substanser. Dessutom rymmer den mer vätska än andra mensskydd vilket innebär att man inte behöver tömma den lika ofta som man behöver byta tampong. Alltså kan man bada, sova, träna och utföra andra aktiviteter utan att ens behöva tänka på att man har mens.

Det blir även mer ekonomiskt att använda en menskopp eftersom man kan använda den i flera år!

Idag används cirka 500 miljoner engångsmensskydd i Sverige varje år. Eftersom Evelina menskopp är ett återanvändningsbart mensskydd gör det menskoppen till ett miljövänligt alternativ jämfört med andra mensskydd.