Tips och utbildning om menskoppen

 

Belladots ledord är lustfyllt, lättillgängligt och avdramatiserat – Best Friend Moments.

Menskoppen rekommenderas för att den bland annat är miljövänlig, idag används cirka 500 miljoner engångsmensskydd i Sverige varje år. Menskoppen är även ekonomisk jämfört med andra mensskydd. Varje år lägger kvinnor cirka 1200 – 1800 kr på traditionella mensskydd. Det är enkelt att resa med menskoppen och det är smidigt att även ta med Belladot Cleansing gel som ett komplement för att lätt kunna rengöra koppen.

Om man har rätt storlek och den är rätt insatt så läcker den inte. Den mindre storleken rymmer 25 ml och rekommenderas om du är under 30 år eller inte har fött barn. Den större storleken rymmer 30 ml och rekommenderas om du är över 30 år och har fött barn. Under en mensdag blöder man cirka 15 ml, alltså fungerar menskoppen även bra vid rikliga blödningar.

Evelina menskopp är även ett bra alternativ om man har känsliga slemhinnor eftersom silikon inte luddar, påverkar inte pH-värdet och innehåller inga allergiframkallande substanser. På grund av hur säkert menskoppen sitter kan man sova, simma och sporta med den i utan några problem.

Det är viktigt att man är noggrann med hygienen när man sätter i och ska ta ut menskoppen. Man bör tvätta händerna noggrant samt koka menskoppen före första användningen och mellan mensperioderna. Istället för att koka kan man även använda Cleansing gel som är desinficerande. Man kan behöva tömma menskoppen några gånger om dagen. Det finns även olika sätt att vika koppen på vid insättandet, ett exempel är snäckvikningen. Se hur Sylvia visar olika vikningar i videon ovan.