Mitä perinteiset kuukautissuojat sisältävät?

Publicerat: | | Ohjeet & Vinkit |

Perinteiset kuukautissuojat – kuinka paljon kulutamme ja mitä ne oikeasti sisältävät?

Noin 11 000 tamponia. On yhtä monta kuin nainen keskimäärin käyttää koko eliniän aikana. Sen lisäksi saadaan laskea siteet ja muut kuukautissuojat, tuotteita joita naiset käyttävät ihoa vasten tai kehon sisällä. Siitä huolimatta on vaikea selvittää mitä nämä tuotteet oikeasti sisältävät. Viime aikoina on havaittu, että tietyt kuukautissuojat saattavat sisältää jälkiä hormonihäiriöitä aiheuttavista ainesosista.

Kuuntele kun Anna Lisa Persson, Sveriges konsumenter (ruotsin kuluttajat), reportaasissaan muun muassa haastattelee kemikaaliviraston Frida Ranströmiä liittyen mitä tamponit ja siteet sisältävät. Klikkaa linkkiä:

Sveriges Radio P1, 15 huhtikuuta 2016.

Lue lisää Evelina kuukupista – turvallinen vaihtoehto perinteisille kuukautissuojille.